Ooracupunctuur

Leer luisteren naar je lichaam

En activeer je zelfherstellend vermogen

Voel de energie weer stromen

Ooracupunctuur Emmen: op een natuurlijke manier van je klachten af

 

Je lichaam is je kompas. Het laat je precies weten hoe het met je is. Heb je lichamelijke klachten? Dan is de energie in je lichaam uit balans. En dat is belangrijke informatie om iets mee te doen, maar we zijn steeds meer verleerd om naar de signalen van ons lichaam te luisteren. Daarom lopen we vaak lang door met klachten of vinden we er geen oplossing voor. Met ooracupunctuur kom je weer in balans, verminder je je lichamelijke klachten en zorg je dat de energie in je lijf weer kan stromen. En dat voel je! Ervaar zelf wat ooracupunctuur voor je doet, in mijn praktijk in Emmen.

 

 

Ooracupunctuur ondersteunt je bij lichamelijke klachten

Je hebt pijnklachten

Je gebruikt pijnstillers om je pijn tegen te gaan, maar je wilt het liefst een natuurlijke oplossing zonder nare bijwerkingen en die écht werkt.

Je wilt stoppen met roken, maar je hebt er veel moeite mee

Je weet dat roken niet goed voor je is, maar stoppen is zó moeilijk. Je ziet er nu al tegen op, maar toch wil je het graag.

Je hebt hormonale klachten

De overgang, menstruatieklachten of moeite met zwanger worden; het zijn klachten die je leven flink op z’n kop kunnen zetten. Maar medicijnen gebruiken zie je niet zitten, of je hebt het al geprobeerd zonder goed resultaat.

Je zoekt balans voor je gezin

Iedereen is anders en reageert anders. Dat maakt het soms lastig om rust te creëren in je gezin. Vooral bij hoogsensitiviteit (HSP), ADHD of mentale klachten. Hoe zorg je voor balans?

Je wilt graag afvallen, maar het lukt niet

Je worstelt met je gewicht en wilt afvallen, maar je vindt het erg moeilijk. Je verliest geen gewicht of je komt steeds weer aan.

Je hebt andere lichamelijke klachten

Hooikoorts, astma, wagenziekte, eczeem; het zijn vervelende aandoeningen waarvan vaak gezegd wordt dat je er nooit echt vanaf komt. Toch wil jij graag verbetering van je klachten.

Ondersteun je zelfherstellend vermogen met ooracupunctuur

Ooracupunctuur werkt ontzettend goed bij allerlei lichamelijke klachten. Het verlicht pijn, vermindert je klachten en zorgt ervoor dat je je fysiek beter voelt en dus lekkerder in je vel zit. Ooracupunctuur werkt, net als de traditionele Chinese acupunctuur, met naalden. Door met de naalden de juiste punten in je oor te stimuleren, verbeter je de doorstroming van de energie in je lichaam. Het stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam en zorgt ervoor dat je klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Maar waarom dan speciaal acupunctuur in je oor? Het is een moderne, westerse manier van acupunctuur waarbij het basisprincipe is dat elk lichaamsdeel, elk orgaan en elke functie een overeenkomstige reflexzone in de oorschelp heeft. Door de juiste reflexzones via het oor te stimuleren kun je invloed uitoefenen op de werking van die organen. Je hele lichaam wordt daarmee weerspiegeld in het oor. (Het oor heeft niet voor niets de vorm van een foetus!) Met ooracupunctuur kun je dus vrijwel je hele lichaam behandelen. En ook nog eens zonder bijwerkingen. Het is daarmee een heel effectieve en laagdrempelige therapie.

Jezien-Erkelens-ooracupunctuur-Emmen
Ooracupunctuur Emmen, Drenthe
Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Het verschil tussen ooracupunctuur en traditionele acupunctuur

Ooracupunctuur is in de jaren 50 ontwikkeld door Paul Nogier, een Franse arts. Hij hield zich onder andere bezig met de traditionele Chinese acupunctuur en ontdekte dat er in het oor nog veel meer energiepunten zaten dan bekend was. Hij ontwikkelde de methode steeds verder en boekte bijzondere resultaten. Het is dus een westerse methode, maar deze is ook weer overgenomen in de wereld van de traditionele Chinese geneeswijzen en wordt in Azië dus ook veel toegepast.

 

 

Snel verlichting van je pijnklachten

Met ooracupunctuur neem je niet altijd de oorzaak van de pijn weg, maar wel de pijn zelf. En je merkt vaak al direct verschil. Dat zorgt ervoor dat je minder of zelfs geen pijnstilling meer nodig hebt en daardoor wordt je leven een stuk prettiger. Ooracupunctuur is dus een geweldige aanvulling op de westerse geneeskunde.

Ooracupunctuur en naaldjes

Voor ooracupunctuur werk ik soms met wegwerpnaalden die alleen in je oor zitten tijdens de behandeling. Daarnaast gebruik ik vaak verblijfsnaaldjes. Dit zijn kleine naaldjes die ongeveer een week in je oor blijven zitten. Door het naaldje aan te raken, stimuleer je zelf het energiepunt. Uiteindelijk valt de naald er vanzelf uit.

Ooracupunctuur kan ook zónder naalden

In veel gevallen werkt het heel goed om geen naald maar bijvoorbeeld een magneetbolletje of zaadje te gebruiken. Vooral voor kinderen is dit heel geschikt. Het bolletje of zaadje breng ik met een pleistertje aan op het juiste energiepunt. Je kunt het punt dan zelf handmatig stimuleren wanneer het nodig is door er druk op uit te oefenen. Deze methode werkt vooral heel goed bij wagenziekte of als je wilt afvallen.

Ooracupunctuur als ondersteuning bij afvallen en stoppen met roken

Ooracupunctuur is een geweldige ondersteuning als je wilt stoppen met roken of wilt afvallen. Nee, het zorgt er helaas niet voor dat het allemaal vanzelf gaat. Je moet het zelf willen en zelf doen. Maar met acupunctuur wordt het wel makkelijker. Als je wilt stoppen met roken, vermindert ooracupunctuur de drang naar een sigaret en heb je minder last van ontwenningsverschijnselen. Als je wilt afvallen, ondersteunt ooracupunctuur je spijsvertering, je hormoonhuishouding en helpt het bij andere onderliggende problemen die ervoor zorgen dat jij maar geen gewicht verliest, zoals stress en slaaptekort.

Ooracupunctuur in Emmen: kom weer in balans

Het is zo bijzonder wat ooracupunctuur voor je kan doen. Het helpt je met allerlei lichamelijke klachten. We vinden het heel makkelijk om even een paracetamol te slikken als we ergens last van hebben, maar je lichaam kan zelf heel veel dingen oplossen. Het heeft alleen wat extra ondersteuning nodig. En die ondersteuning krijg je met ooracupunctuur. Het zelfhelend vermogen van je lichaam krijgt een extra boost, waardoor je klachten verminderen. Het is daarmee een geweldige aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.

 

Dankzij mijn jarenlange ervaring als verpleegkundige en mijn kennis van ooracupunctuur krijg je bij mij de beste zorg. Tijdens je behandeling kijk ik niet alleen naar je klachten, maar naar jou als persoon en naar je leven. Je lichaam zegt namelijk heel veel over hoe je je leven leidt en hoe het met je gaat. En je klachten zeggen iets over de balans in je lichaam. Met ooracupunctuur breng ik die balans weer terug, zodat je energie weer stroomt, je klachten verminderen en jij weer lekker in je vel zit.

ooracupunctuur over mij

Ooracupunctuur in Emmen: zo pakken we het aan

Ginkgo biloba jezien erkelens

Gratis kennismaken

Vraag je je af of ooracupunctuur wat voor je is? Neem dan contact met me op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek. We bespreken je klachten en op basis daarvan kijk ik of ooracupunctuur voor jou de beste keus is.

jezien-erkelens-ooracupunctuur-puntzoeker

De behandeling

Voor het consult voor ooracupunctuur kom je naar mijn praktijk in Emmen. We gaan dieper in op je klachten en kijken welke aanpak daar het beste bij past. Een behandeling waarbij de naalden tijdelijk in je oor zitten, een verblijfsnaaldje of toch een magneetbolletje? Soms is het goed om ooracupunctuur aan te vullen met aromatherapie.

Ooracupunctuur Emmen, Drenthe

Ervaar het verschil

Hoe snel je resultaat ziet, hangt af van de klachten die je hebt. Bij pijn merk je soms na een minuut al verlichting. Als je al langer loopt met pijn of andere klachten, zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. Dit bepalen we altijd in overleg.

Ervaar zelf de werking van ooracupunctuur bij Jezien Erkelens in Emmen

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur is een laagdrempelige manier om snel van je klachten af te komen zonder vervelende bijwerkingen. Deze manier van behandelen is geschikt voor volwassenen én voor kinderen.

Meer info

Voor de ooracupunctuurbehandeling kom je naar mijn praktijk in Emmen. Het eerste consult duurt ongeveer 45-60 minuten. Nadat we je klachten in kaart hebben gebracht, starten we gelijk met de behandeling. Hiervoor gebruik ik verblijfsnaalden, magneetbolletjes of zaadjes.

 

€ 45,-

 

Vervolg ooracupunctuur

Ooracupunctuur werkt vaak snel, maar voor echt blijvend resultaat zijn soms meerdere behandelingen nodig. Dit hangt af van de klachten die je hebt of van de resultaten die je wilt bereiken.

 

Meer info

Na zo’n 2 weken kom je bij me terug voor een vervolgconsult. Dit duurt ongeveer 30 minuten. We bespreken hoe het gaat en wat je gemerkt hebt en passen waar nodig de behandeling aan.

 

€ 35,-

Neem afscheid van je lichamelijke klachten met ooracupunctuur

Veel gestelde vragen

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat kan ik verwachten bij de eerste behandeling?

Tijdens het eerste consult bespreken we hoe het met je gezondheid gaat. We brengen alles in kaart, bespreken de opties en beginnen daarna met de behandeling. Hiervoor plaats ik naaldjes, magneetjes of zaadjes. Dit eerste consult duurt ongeveer een uur. Eventueel plannen we een vervolgafspraak; die duurt ongeveer een half uur.

 

 

Ik ben bang voor naalden, maar wil toch ooracupunctuur proberen. Kan dat?

Ja, dat kan gewoon. Voor ooracupunctuur gebruik ik namelijk ook vaak een bolletje of zaadje in plaats van naalden. Het effect daarvan kan net zo groot zijn als wanneer je wel naaldjes gebruikt. Laat tijdens het consult dus vooral weten wat je wel en niet prettig vindt, want dan stem ik je behandeling daarop af.

Is ooracupunctuur voor iedereen geschikt?

Ooracupunctuur is niet geschikt bij ontstekingen aan het oor, bij een zwangerschap met risicofactoren, als je koorts hebt, als je te ziek bent, of als je onder invloed bent van drugs of alcohol.

Bij een normale zwangerschap, bij erg jonge kinderen of bij een grote angst voor naalden, bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn. Ik neem nooit risico’s en doordat ik jaren als verpleegkundige heb gewerkt, weet ik wat wel en niet kan. Bij twijfel stuur ik je door naar je huisarts.

Helpt ooracupunctuur altijd?

Ooracupunctuur lost geen defecten op, maar ondersteunt je wel heel goed bij het herstel van je klachten. Het zorgt ervoor dat je pijn vermindert en dat je lichaam en je organen beter functioneren. Ooracupunctuur stimuleert de doorstroming van de energie in je lichaam en daardoor wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam ondersteund. De oorzaak van je klacht blijft bestaan, maar je voelt dus wel verlichting en zit lekkerder in je vel.

Ook bij afvallen en stoppen met roken is ooracupunctuur vooral een ondersteuning om het makkelijker te maken. Je moet het uiteindelijk wel zélf doen.

Werkt ooracupunctuur ook preventief?

Ja. Hooikoorts is hier een mooi voorbeeld van. Als je een behandeling doet voordat de hooikoortsperiode begint, heb je veel minder last tijdens het pollenseizoen.

Plan een afspraak, dan gaan we samen op weg naar jouw natuurlijke balans en welzijn.

 

Toestemming

2 + 10 =